Dönüşümlü Kağıt Yapımı ve Heykel Atölyesi

Kağıdı günlük yaÅŸamımızın pek çok alanında kullanıyoruz ve geriye büyük miktarda atık kağıt bırakıyoruz. Oysa yakın çevremizde biriken kağıtlardan bazılarını kolaylıkla geri kazanmak mümkün. Biraz su ve bir parçalayıcı ile kağıt hamuru elde edebiliriz. Elde ettiÄŸimiz kağıt hamuru ile yapılabileceklerin sayısı ise sonsuz. Bu atölye çalışmasında kağıtla neler yapılabileceÄŸini, kağıdın kılıktan kılığa giren hallerini tecrübe edeceÄŸiz. 

Çalışmanın başında kağıdın tarihsel süreç içerisindeki serüvenine ve deÄŸiÅŸen kullanım olanaklarına göz attıktan sonra uygulama çalışmalarına geçeceÄŸiz. 
Hazırladığımız kağıt hamuru ile el yapımı kağıtlar ama daha çok üç boyutlu çalışmalar gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Kil kıvamına getirdiÄŸimiz kağıt hamurunu küçük hayvan ve ya insan figürleri, objeler, kaplar yapmak için kullanacağız. Kağıdın resim, heykel ve seramik çalışmaları için yaratım malzemesi olma özelliÄŸini yaparak-yaÅŸayarak deneyimleyeceÄŸiz. Kağıt severleri kağıdın 3.boyutuyla tanışmaya bekliyoruz.
Getirilecek malzemeler: Kap yapımında kalıp olarak kullanılmak üzere küçük plastik kaplar ve yapılmak istenilen figür ya da objeye baÄŸlı olarak yardımcı ek malzemeler (ör: ip, tel, boncuk, vb…)

Tarih: 18 Åžubat 2017
Saat: 11:00 - 15:30
EÄŸitmen: Lale Çavuldur

CaferaÄŸa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 120 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 4283