Atölye: Doğal Kumaş Boyama

Renklerin esas kaynağının doÄŸa olduÄŸunu ve bunu taklit etmekte aslında yeni olduÄŸumuzu hiç düÅŸündünüz mü?
Sentetik boyaların bundan sadece 150 yıl önceki keÅŸfine dek renkleri bitkiler, mantarlar, likenler, böcekler, yumuÅŸakçalar ve mineraller gibi doÄŸal kaynaklardan elde ediyorduk. 5000 yıllık geçmiÅŸi ile doÄŸal boyama, insanlığın bilinen, ama unutulmaya yüz tutmuÅŸ en eski zanaatlerinden biri.
 

Biz de bu atölye çalışmasında, ipek kumaÅŸ örneklerimizi boyamaya hazır hale getirecek ve çeÅŸitli doÄŸal boya kaynakları ile üzerlerinde desenler yaratacağız. Bu esnada boyama teknikleri ve reçeteleri ile ilgili de bilgi edineceÄŸiz. Böylece atölyeden, hem kendi boyadığımız ipekler, hem de sonrasında kendi doÄŸal boyama denemelerimizi yapacak kadar bilgi ile ayrılmış olacağız. 
Atölyenin yürütücüsü Özge Horasan, 2013 yılından bu yana doÄŸal boyama uygulamaları yapıyor ve markası sat-su-ma ile doÄŸal boyanmış giysiler üretiyor. 

Tarih: 29 Ocak 2017
Saat: 12:00 - 18:00
EÄŸitmen: Özge Horasan

CaferaÄŸa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83