Kitap Mührü Atölyesi

Bu atölyede katılımcılar 10cm x 10cm boyutunda kitap mührü hazırlayacaktır. Bu baskılar, orijinal kullanımında olduğu gibi katılımcıların kendi kitapları için mülkiyet işareti olacaktır.
Bakır üzerine kuru kazıma ve linol baskı teknikleri kullanılacaktır. Tüm materyaller eğitmen tarafından temin edilecektir.

Kitap mührü Nedir?
Kitap mührü, kitapların ilk sayfalarına eklenen baskılardır ve sanatçılar tarafından hazırlanmış eserlerdir. Bunlar öylesine değerli bulunmuştur ki eski yıllarda kütüphane sahibi olan kişiler bu baskıları kendilerinin veya ailelerin arması olarak kullanmışlardır. 19. yüzyılın sonuna doğru kitap mührü taşıyan baskılar çok daha gelişmiş ve hayal gücü yüksek eserler haline gelmişlerdir. Şu anda dünyada birçok koleksiyonda ve sergide yer almaktadırlar.

Tarih: 1 Nisan 2017
Saat: 11:00 - 15:30
Eğitmen: Ahunur Özkarahan

Katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

Ahunur Özkarahan Kimdir?
Ahunur Özkarahan, liseyi Koç Özel Lisesi’nde okudu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümünü bitirdi. Daha sonra Amerika'da California State Üniversitesi’nde ‘Computer Arts’ alanında yüksek lisansını tamamladı. Koç Özel Lisesi ve Robert Kolej’de ‘Eğitim Teknolojileri Koordinatörü’ olarak çalıştı ve aynı zamanda özgün baskı resim tekniği sanat çalışmalarına da devam etti. 2006-2009 yılları arasında IMOGA’da baskı resim atölye programına katıldı (IMOGA- İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi). 2008-2009 yıllarında, Edinburgh Printmakers'da photopolymer baskı resim tekniği üzerinde çalışmak üzere İskoçya’ya gitti. Londra'da bulunan Central Saint Martins - Camberwell College of Arts'da özgün baskı teknikleri ile ilgili eğitimler aldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Şu anda Yeditepe Üniversitesi’nde Plastik Sanatlar alanında doktorasını yapmakta ve ayrıca “Studio Caddebostan”da çocuklara ve yetişkinlere özgün baskı resim dersleri vermektedir.
Atölye sayfası: http://www.facebook.com/creartiveistanbul